اگر یک زبان آموز در سطوح نیمه پیشرفته تا پیشرفته باشید، حتما تا حال کلمه skimming به گوشتان خورده است. این روش یکی از راه های افزایش مهارت در Reading میباشد.
در این تکنیک فرد با حرکت سریع چشم بر متن مورد نظر ، سعی در یافتن موضوع کلی متن دارم. در Skimming بر خلاف Scanning در متن به دنبال کلمه ،عبارت یا عدد خاصی نمیگردیم. بلکه هدف از skimming دریافتن هدف کلی متن ، دیدگاه نویسنده ،مرور و یا پیداکردن منابع متن میباشد. در تکنیک Skimming میتوان در وقت نیز صرفه جویی کرد.
با استفاده از Skimming میتوان در زمان صره جویی کرد . با این تکنیک بسیاری از اطلاعات کلی و برخی اطلاعات قابل توجه را به راحتی بیابید. هرچند در برخی موارد مرور کلی متن را نمیتوان جایگزین خواندن دقیق متن کرد.
این روش علی رغم مفید بودن موجب از دست دادن نکات مهم و جزئیات متن میشود. به طور کلی از این روش برای مرور کردن امتحانات، نگاه کلی به منابع یک مقاله و آشنا شدن با کلیات متن استفاده میشود.
برای Skim کردن چشمانتان را سریع روی متن حرکت میدهید و کلمات آشنا و کلیدی را به خاطر میسپارید. در نگاه به صفحات به دنبال جزییات نباشید. کلمات درشت نوشته شده (Bold)، ایتالیک (Italic) ، فهرست مطالب ، سرفصل ها و عبارت های کلیدی را در Skimming مورد توجه قرار دهید.
درباره ی Skimming و مراحل آن در ادامه صحبت خواهیم کرد. و تفاوت آن را با Scanning توضیح خواهیم داد. تا بتوانید برای خواندن متون زبان انگلیسی و درک مطلب از آنها استفاده کنید.
در Skim کردن به دنبال جزییات نیستیم و هدف پیدا کردن هدف و منظور کلی متن است. اما برعکس در Scan کردن باید به دنبال جزییاتی مانند سال، اسم، روز یا … میگردیم. به علاوه در روش Scan معمولا به هدف جواب دادن به سوال یا انجام فعالیت خاصی متن را جستجو میکنیم. اما در Skim کردن فقط به دنبال پیدا کردن هدف و ایده کلی متن هستیم.
درک مطلب درواقع هدف Scanning و skimming است. یعنی ما با استفاه از این روش ها و پیدا کردن کلمات جدید یا نامفهوم سعی در فهمیدن موضوع مورد بحث داریم.
مثلا فرض کنیم شما در حال خواندن متی هستید که در آن نوشته شده سحر یک لباس زرد را خرید و دوباره آن را پس داد. حالا سوال این است که آیا سحر یک لباس زرد دارد یا خیر؟
این سوال در زبان مادری ما که زبان فارسی است بسیار ساده و پیش پا افتاده دیده میشود. اما اگر این سوال را در زبان انگلیسی یا زبان دومتان از شما بپرسند، ممکن است گیج شوید یا پاسخ غلط بدهید. پس مهارت درک مطلب یعنی فهمیدن مطالب یک متن پیچیده به صورتی که چند فعل را بتوانید از هم تشخیص دهید و پاسخ صحیح را پیدا کنید.
برای تقویت مهارت درک مطلب باید کتاب داستان بخوانید. سعی کنید آن را خلاصه کنید و حتی آن را برای دوستان یا پدر و مادرتان بازگو کنید.
به همین علت است که زبان ملل به عنوان بهترین آموزشگاه زبان انگلیسی در کرج در کنار تمام سطوح آموزشی خود از کتاب داستان ها و یا کتابهایی مانند آکسفورد دیکشنری که کلمات جدید را همراه با متن اموزش میدهد، استفاده میکند.
دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.